ebre-olivera

OLI D’OLIVA

UNIÓ DE PAGESOS lluita contra la banalització de l’oli com a producte reclam i ha denunciat venda a pèrdues i fraus en l’etiquetatge.

UNIÓ DE PAGESOS: reivindica que l’oli d’oliva s’incorpori a l’observatori de preus de referència i una norma d’etiquetatge que n’obligui a indicar l’origen més enllà del verge i el verge extra.

UNIÓ DE PAGESOS s’ha oposat a l’extensió de norma de la interprofessional espanyola i rebutja una autoregulació interessada, a càrrec de la pagesia, proposada pels grans productors espanyols.

UNIÓ DE PAGESOS reivindica ajuts per a les oliveres tradicionals i de baix rendiment.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit que la Llei d’oliveres monumentals contempli els oliverars (i no només les oliveres) i la possibilitat del reagrupament dels arbres per facilitar el rendiment econòmic de les explotacions. El sindicat defensa un pressupost mínim per garantir una compensació per arbre.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#oli

 

VINYA

UNIÓ DE PAGESOS persegueix que la Unió Europea destini pressupost extraordinari davant la crisi del sector agreujada per les restriccions de la pandèmia i que l’Estat aporti fons propis per finançar mesures extraordinàries (destil·lació de crisi, emmagatzematge privat i verema en verd).

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit per primera vegada la verema en verd, mesura que elimina excedents, i ara lluita perquè la pagesia pugui accedir a aquests ajuts cada campanya que sigui necessari.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit ajuts pels danys del míldiu aquesta verema i treballa perquè l’assegurança de les explotacions de raïm incorporin aquesta afectació.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#vinya

CITRICS

UNIÓ DE PAGESOS exigeix més control de les importacions dels cítrics de països tercers i la revisió dels acords de la Unió Europea amb els països del Sud de l’Àfrica.

UNIÓ DE PAGESOS reivindica la incorporació dels cítrics a l’Observatori Agroalimentari de Preus.

UNIÓ DE PAGESOS reclama inspeccions per comprovar el compliment de l’existència de contractes per escrit en la compravenda durant la collita i la comercialització.

UNIÓ DE PAGESOS defensa la creació d’una circumscripció econòmica dels cítrics, conjuntament amb el País Valencià, com a eina per sortir endavant en cas de crisis de preus.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#citrics

 

ARRÒS

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit el 2020 el cofinançament del 50% de la compra de saponines en la lluita contra el cargol poma.

UNIÓ DE PAGESOS va aconseguir que des del 2017 s’adeqüessin els mòduls de l’IRPF per a l’arròs, de 0,37 a 0,13, per a 9.000 hectàrees de l’Aldea, l’Ampolla, Camarles i Deltebre afectades per la plaga del cargol poma.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit la compensació al 100% dels danys causats pel flamenc als arrossars.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#arros

 

FRUITA DOLÇA

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit un pla d’arrancada del préssec i la nectarina del qual s’han beneficiat 717 pagesos i pageses i el conjunt del sector al mercat. I ara reivindica un pla de reestructuració d’estat pel préssec i la nectarina i la poma amb l’objectiu d’adequar l’oferta i la demanda.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit observatoris de preus de referència pel préssec i la nectarina, la poma i la pera, que permetran que no es qüestionin futures situacions de crisi de preus per demanar mesures.

UNIÓ DE PAGESOS reivindica que també els professionals del sector de la fruita accedeixin als ajuts directes de la PAC.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit que es mantinguin les indemnitzacions a les explotacions afectades pel sharka, virus nociu que ataca els fruiters de pinyol, i el reforç de les campanyes de prospecció per detectar-lo. També ha aconseguit que l’administració impulsi un grup de treball amb representants de la pagesia.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#fruita

 

ebre-regadiu

REGADIU

UNIÓ DE PAGESOS reclama que es posi en marxa el Canal Xerta-Sènia al Baix Ebre i al Montsià.

UNIÓ DE PAGESOS reivindica l’ampliació de les zones regables a la Terra Alta.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#regadiu

 

ZONES AMB LIMITACIONS NATURALS

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit que es faci una nova delimitació de les Zones amb Limitacions Naturals diferents de muntanya i que els municipis exclosos el 2019, que abans es consideraven zona desafavorida, hagin tingut un ajut transitori. També, ha aconseguit en la modificació dels ajuts per a totes les zones que, a partir del 2021, es compensi el 48% no pagat el 2014, amb un increment de les primes els propers anys.
 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#limitacions

 

ebre-delta

DELTA

UNIÓ DE PAGESOS s’ha mobilitzat per la defensa del Delta de l’Ebre i reclama a administracions i grups polítics que s’oposin a l’estratègia del Ministeri per a la Transició Ecològica que vol deixar que l’hemidelta esquerre retrocedeixi 500 metres.

 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-terres-de-lebre#delta