tarragona-fruita-seca

FRUITA SECA

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit que el Departament d’Agricultura elabori preus de referència de la fruita seca.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit ajuts directes, crèdits i refinançament a interès 0 per les males campanyes i crisis de preus dels darrers tres anys.

UNIÓ DE PAGESOS reivindica el compliment de les mesures del pla de xoc acordat el 2019: constitució de l’oficina tècnica de l’avellana, creació de la circumscripció econòmica d’àmbit català i desenvolupament del pla de valorització de l’avellana.

UNIÓ DE PAGESOS reclama l’aprovació urgent de l’assegurança de rendiments de l’avellaner, que asseguri uns ingressos mínims.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit finançament per recerca contra el mal de la taca blanca.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#fruita-seca

OLI D’OLIVA

UNIÓ DE PAGESOS lluita contra la banalització de l’oli com a producte reclam i ha denunciat venda a pèrdues i fraus en l’etiquetatge.

UNIÓ DE PAGESOS: reivindica que l’oli d’oliva s’incorpori a l’observatori de preus de referència i una norma d’etiquetatge que n’obligui a indicar l’origen més enllà del verge i el verge extra.

UNIÓ DE PAGESOS s’ha oposat a l’extensió de norma de la interprofessional espanyola i rebutja una autoregulació interessada, a càrrec de la pagesia, proposada pels grans productors espanyols.

UNIÓ DE PAGESOS reivindica ajuts per a les oliveres tradicionals i de baix rendiment.

 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#oli

HORTA

UNIÓ DE PAGESOS ha presentat queixa davant els ajuntaments que van tancar els mercats no sedentaris davant la pandèmia i en va fer denúncia pública, cosa que va fer que molts ajuntaments es replantegessin el tancament alhora que va conscienciar les persones consumidores.

UNIÓ DE PAGESOS va donar una resposta ràpida al tancament de canals de comercialització a causa de les restriccions de la pandèmia i va obrir pagesiaacasa.cat, projecte que evoluciona per consolidar un instrument de venda directa.

UNIÓ DE PAGESOS impulsa amb l’Ajuntament de Barcelona un centre de distribució de productes de proximitat, servei logístic mancomunat de la pagesia per disminuir costos i estalviar temps.
 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#horta

 

VINYA

UNIÓ DE PAGESOS persegueix que la Unió Europea destini pressupost extraordinari davant la crisi del sector agreujada per les restriccions de la pandèmia i que l’Estat aporti fons propis per finançar mesures extraordinàries (destil·lació de crisi, emmagatzematge privat i verema en verd).

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit per primera vegada la verema en verd, mesura que elimina excedents, i ara lluita perquè la pagesia pugui accedir a aquests ajuts cada campanya que sigui necessari.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit ajuts pels danys del míldiu aquesta verema i treballa perquè l’assegurança de les explotacions de raïm incorporin aquesta afectació.

UNIÓ DE PAGESOS ha contribuït al consens dins de la DO Cava per una estratègia de la producció de raïm que contribueixi al sosteniment dels preus.
https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#vinya
tarragona-danys-fauna

DANYS FAUNA

UNIÓ DE PAGESOS ha treballat perquè el control de la fauna sigui efectiu durant tot l’any i no només durant el període hàbil de caça.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit que no s’aturi la caça durant la nova declaració de l’estat d’alarma la tardor passada per la prevenció de danys als cultius.

UNIÓ DE PAGESOS lluita per una llei de caça pròpia, que reculli les noves necessitats de gestió i amb una regulació específica i detallada per a les zones de seguretat.

 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#danys

 

tarragona-barrar-pas

CIRCULACIÓ DE LA MAQUINÀRIA AGRÍCOLA

UNIÓ DE PAGESOS vetlla perquè els nous projectes viaris incorporin el trànsit de vehicles agraris i ha aconseguit que aquests puguin circular per noves vies de trànsit amb permisos especials. Durant la campanya de sega, verema i collita, tractors i remolcs han tingut permisos excepcionals per passar per trams de la C-51, de Valls al Vendrell i la T-11, per anar del Tarragonès al Baix Camp.

 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#circulacio

 

territoris-no-foto-1

DEFENSA DE L’ESPAI AGRARI

UNIÓ DE PAGESOS impugna els projectes de parcs fotovoltaics i eòlics no implicats amb el territori i que encareixen el sòl agrari.

UNIÓ DE PAGESOS ha impugnat el projecte de nova carretera d’Almoster a la Selva del Camp i defensa la millora del traçat existent.

UNIÓ DE PAGESOS treballa per aturar els abocaments a la riera de la Selva del Camp que afecten els conreus de la zona i per al manteniment adequat de rieres i barrancs per evitar les conseqüències dels desbordaments.

 

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#defensa

territoris-no-foto-2

ROBATORIS

UNIÓ DE PAGESOS ha creat una xarxa de responsables comarcals de robatoris que es relacionen periòdicament amb les àrees bàsiques policials.

UNIÓ DE PAGESOS ha aconseguit que els Mossos d’Esquadra hagin endegat el Pla operatiu específic del món rural amb l’objectiu de coordinar els cossos policials que operen al territori per evitar robatoris.

UNIÓ DE PAGESOS continua proposant eines judicials als grups parlamentaris per perseguir els delictes al camp, després d’aconseguir que el Codi Penal agreugés les penes per reincidència i ús de la força per robar productes agraris i mitjans de producció.

UNIÓ DE PAGESOS ha reclamat als Mossos d’Esquadra l’augment de la vigilància al camp en l’època de collita i que persegueixi la comercialització del producte robat.

https://eleccionsagraries.uniopagesos.cat/territori-camp-de-tarragona#robatoris